Nieuws

RP Medical trapt op het SVN congres in november af naar een bijzonder jubileumjaar!

Op zaterdag 4 november is RP Medical weer vertegenwoordigd op de medewerkersdag van de SVN en ook dit jaar zullen wij weer met een breed scala aan interessante producten voor gebruik op de CSA voor jullie klaar staan.

4 november vormt voor RP Medical meteen de aftrap naar een bijzonder jaar: 2018.
Op 16 mei 2018 bestaat RP Medical namelijk precies 10 jaar en om dat te vieren zullen we in 2018 diverse leuke acties houden, om te beginnen met een speciale WIN-actie. Wij van RP Medical vinden namelijk dat hard werken beloond moet worden! En hoe kan dat nu beter dan met een welverdiende koek bij de koffie? MSMH’s staan elke dag weer klaar om hun bijzondere taak binnen het ziekenhuis te verrichten opdat de OK haar programma kan draaien en patiënten geholpen kunnen worden.

Doe dus mee met de actie en WIN EEN JAAR LANG GRATIS KOEK VOOR JOU EN JE COLLEGA’S!

Daarnaast geven wij een speciale GOODIEBAG weg aan de eerste 250 bezoekers van onze stand!

Meedoen? Bezoek de stand, vul je gegevens in op een daarvoor bestemd lootje en aan het einde van de dag zal de gelukkige winnaar door ons bekend worden gemaakt!

Zie ik je dan? Afbeeldingsresultaat voor svn congres

Wetswijziging op het gebied van implantaten, wat betekent dit voor zorgaanbieders?

Enige tijd geleden heeft RP Medical al haar klanten geïnformeerd over de mogelijke wetswijziging op het gebied van implantaten.

Conform MDR dienen alle medische hulpmiddelen in de toekomst geregistreerd te worden in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD).

Wat betekent dit voor zorgaanbieders? Met andere woorden, wat is de verwachte tijdslijn voor implementatie van de verplichtingen aangaande de codering, welke voortkomen uit de verordeningen?

 • Voor klasse ΙΙΙ dienen de wijzigingen  in 2021 geïmplementeerd te zijn
 • Voor klasse ΙΙ dienen de wijzigingen in 2023 geïmplementeerd te zijn
 • Voor klasse Ι dienen de wijzigingen in 2025 geïmplementeerd te zijn

Tevens dienen producten uit klasse ΙΙΙ en uit klasse ΙΙB (waaronder ook de Kirschner-draden vallen) per 1 juli 2018 voorzien te zijn van UDI (een nummerieke of alfanummerieke code die uit een vast onderdeel en uit een variabel onderdeel bestaat). De periode van 1-7-2017 tot 1-7-2018 geldt dan ook als een overgangsperiode waarin zorgaanbieders in staat worden gesteld om de producten die al in de voorraad van de zorgaanbieder aanwezig zijn, op te gebruiken.

Als distributeur van alle soorten kwalitatief hoogwaardige en gunstig geprijsde steriele en niet-steriele Kirschner-draden, informeren wij jou als zorgaanbieder uiteraard graag over wat RP Medical hierin kan betekenen, neem contact met ons op voor een afspraak via info@rpmedical.nl of bel ons: 033-4610428.

Meer lezen over dit onderwerp? Neem dan een kijkje op de website van VMSzorg.nl hier vind je onder andere het afsprakendocument en doorverwijzingen naar het implementatie- en stappenplan voor zorgaanbieders én leveranciers!

http://www.vmszorg.nl/_library/37115/Afspraken%20eenduidige%20codering%20medische%20hulpmiddelen%2021%20juni%202017.pdf

In dit afsprakendocument, met als definitieve versie 20-6-2017, staan alle afspraken welk tot stand gekomen zijn vanuit de werkgroep Medische Hulpmiddelen. Partijen welk deelnamen aan deze werkgroep zijn: NFU, NVZ, Nefemed, FMS, NEVIZorg, ZKN en een aantal experts uit de GS1 kennisgroep ‘Traceerbaarheid in de zorg’.

Kwaliteit, dát staat voorop bij CombiSter in Delft, daarom kiest men voor de MedZense LG20

Onlangs heeft RP Medical maar liefst 5 MedZense LG20 lichtkabeltesters af mogen leveren bij Stichting CombiSter in Delft. Met de MedZenses is CombiSter altijd zeker van de juiste testgegevens en kunnen zij daarmee beter toezien op de kwaliteit van de lichtkabels die zij in het proces tegen komen om zo kapotte kabels tijdig te vervangen. Hiermee voorkomt men ook dat optieken schade oplopen door oververhitting omdat de lichtkabels onvoldoende lichttransmissie hebben. Door witbalansen is het beeld wel beter, maar loopt de temperatuur in de kabel snel op wat voor verbrandingen kan zorgen aan optieken en kabels.

Uiteraard hebben wij bij aflevering ook een klinische les verzorgd om medewerkers te instrueren over het gebruik van de MedZense. We kijken terug op een geslaagde middag!

CombiSter, veel plezier van jullie aankoop!

 

Alrijne Ziekenhuis kiest voor kwaliteit in testgegevens met de MedZense LG20-e

Onlangs heeft RP Medical het nieuwe meetapparaat voor het testen van lichtkabels en optieken, de MedZense LG20-e, afgeleverd bij Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. De MedZense LG20-e is het enige apparaat op de markt waarmee er op zeer accurate en, ook niet onbelangrijk, eenvoudige wijze getest kan worden of lichtkabels en optieken nog voldoen aan de kwaliteitseis. Bijzonder aan dit apparaat is dat het gebruik maakt van het gehele kleurenspectrum. Om goed te kunnen witbalansen op de OK, moeten zowel rood, groen als blauw licht in perfecte harmonie met elkaar samenvloeien. Daarbij is de MedZense het enige apparaat waarbij duidelijk is wat er exact gemeten wordt en dat compatibel is met alle gangbare soorten lichtkabels en optieken (eventuele afwijkende aansluitingen kunnen op aanvraag geplaatst worden). Met het gebruik van MedZense LG20-e worden eventuele kapotte lichtkabels en optieken tijdig vervangen. Het Alrijne Ziekenhuis kan zo een verbeterslag maken op het gebied van kwaliteit van zorg en borging van het proces.

RP Medical kijkt terug op een zeer geslaagd NVEC 2017!

Gisteren vond het congres van de Nederlandse Vereniging van Endoscopische Chirurgie plaats in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Het congres werd bezocht door ongeveer 330 specialisten op het gebied van endoscopische chirurgie en er werden verscheidene interessante masterclasses aangeboden.

RP Medical was aanwezig en kijkt terug op een zeer geslaagd congres. Er was ontzettend veel animo voor de prachtige 3mm producten van LaproSurge wat wederom laat zien dat 3mm de toekomst is. Ook voor de tissue retrieval systems was veel interesse.

Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor de getoonde interesse.

Bezoek ons tijdens het congres van de NVEC in de Beurs van Berlage te Amsterdam op 12 april 2017!

RP Medical is er klaar voor! We ontmoeten u graag bij onze stand tijdens het congres van de NVEC 2017 in Beurs van Berlage om u alles te vertellen over onze innovaties die bijzonder geschikt zijn voor, onder andere, de Kinderchirurgie en Gynaecologie.

Dit jaar sluit Katherine Sloggett van LaproSurge bij ons aan. Zij is product marketing manager en is aanwezig tijdens het congres om onze klanten te woord te staan over de producten van LaproSurge.

Nu al nieuwsgierig? Kijk dan op de website bij specialismen-kinderchirurgie of specialismen-gynaecologie of neem contact met ons op: info@rpmedical.nl

 

Doe ook mee met ons raad en win spel tijdens het congres van de LVO op 9 en 10 maart in Ede!

Plezier hebben in je werk, dát vinden wij belangrijk! Want als je plezier hebt in je werk, dan straal je dat ook uit.  Een leuke actie tijdens het congres van de LVO op 9 en 10 maart in Ede kan dan ook niet uitblijven vinden wij. Immers al dat harde werken mag ook beloond worden

Bezoek daarom onze stand  en raad hoeveel 3mm trocars er in de bak zitten welke wij bij onze stand geplaatst hebben.

Misschien win jij dan wel die dinercheque van €100,00 en ga je binnenkort heerlijk uit eten!

Of je wint 1 van de 2 Innovatieprijzen die wij uitreiken!

Durf jij de uitdaging aan? Wees er dan snel bij!

Hieronder volgen de spelregels:

 • Elke bezoeker van onze stand mag 1x raden naar het goede antwoord
 • Antwoorden worden vastgelegd op de daarvoor bestemde ‘lootjes’ en in een bak bewaard
 • Indien meerdere personen het juiste antwoord geven zal er aan het einde van congresdag 2 worden geloot onder de juiste inzendingen
 • Als het goede antwoord niet gegeven wordt verloten wij de prijs onder de inzendingen die het dichtste bij het juiste antwoord liggen.
 • De winnaar zal  op de hoogte gebracht worden middels e-mail of telefoon, laat je gegevens dus duidelijk achter op het daarvoor bestemde lootje!

 

Bij RP Medical zijn we altijd op zoek naar nieuwe innovaties waardoor onze klanten hun zorgverlening aan patiënten kunnen optimaliseren. Om die reden én omdat de LVO dit congres als thema ‘on the move’ heeft hebben we ook nog een tweetal  Innovatieprijzen die we weg gaan geven!

 • Innovatieprijs! Ben jij of ken jij een echte kenner op het gebied van innovatie op de operatiekamer? Dan kun je ook nog in aanmerking komen voor de Innovatieprijs! Geef het juiste antwoord op de volgende vraag: Wat zijn de 5 grote voordelen van het gebruik van 3mm instrumentarium in plaats van 5mm instrumentarium tijdens laparoscopische ingrepen? Uit de juiste antwoorden zal na elke congresdag 1 winnaar worden gekozen..

 

 

 

 

 

 

Het verschil tussen licht en licht, dát maken wij!

Als exclusief vertegenwoordiger van RFQ Medizin Technik, Tuttlingen Dld, weet RP Medical als geen ander hoe belangrijk licht, goed licht, is tijdens laparoscopische procedures.  Goed licht betekent een goed zicht waardoor het aantal risico’s tijdens de ingreep wordt beperkt en de specialist de procedure met succes kan volbrengen.  Een HTT (High Technology Transmission) lichtkabel draagt hier absoluut aan bij.  De gepatenteerde HTT  lichtkabels van RFQ zijn gefuseerd in plaats van verlijmd. Hierdoor is het risico op verbranding aan de uiteinden nihil en de lichtopbrengst vele malen hoger.

Een lichtkabel met een diameter van 4,8mm bevat ongeveer 3800 glasvezels welke worden beschermd door de unieke binnen- en buitenmantel . Dit alles bij elkaar zorgt voor een lange levensduur van uw lichtkabels.

Onze lichtkabels worden tot 8m custom made en met gratis adaptoren naar keuze geleverd.

Nieuwsgierig naar onze lichtkabels? Neem dan snel contact met ons op voor een afspraak: info@rpmedical.nl of kijk op onze andere website: www.koudlichtkabels.nl

RP Medical geeft ook op verzoek mini-symposia over het belang van licht op de OK.

Bezoek ons ook op het congres van de LVO in Ede op 9 en 10 maart!

RP Medical is net als LVO ‘On the move’!

Kom ons daarom bezoeken op onze stand tijdens het congres van de LVO in Ede op 9 en 10 maart waar we onder andere met onze 3 en 5mm producten aanwezig zullen zijn om je te adviseren.

Daarnaast hebben we een aantal leuke nieuwkomers in ons assortiment!

Wil je al eerder informatie of gaat je voorkeur er naar uit om een afspraak te maken op 1 van de congresdagen? Neem dan contact met ons op: info@rpmedical.nl

RP Medical draagt OK assistenten een warm hart toe op de Europese dag van de operatie assistent (15 februari 2017)

Morgen is het weer zover; de Europese dag van de operatie assistent!

De OK assistent; vaak worden ze een beetje vergeten. Zonde, vindt RP Medical, want waar zouden we zijn zonder deze specialisten op de operatiekamer?

Ze zijn van alle markten thuis, beschikken over veel productkennis, zijn vaak voortdurend op zoek naar innovaties waarmee ze het werk van de operateur gemakkelijker kunnen maken, weten enorm veel over allerlei verschillende soorten ingrepen en onderhouden regelmatig contact met leveranciers.

Geweldig dus dat de operatieassistent een dag per jaar in het zonnetje gezet wordt!

 

Dit jaar is het thema: ‘’ werk jij veilig met chirurgische rook?’’

Google eens op chirurgische rook en je komt direct allerlei artikelen tegen waarin beschreven wordt hoe schadelijk het is om dit in te ademen.

Behalve de ‘normale’ rookcomponenten, bevat chirurgische rook bestanddelen die afkomstig zijn van patiëntenweefsel:

 • Virusdeeltjes
 • Bacteriën
 • DNA
 • Bloed
 • Bloedbevattende pathogenen

 

Het operatiemasker is niet gemaakt om rookdeeltjes tegen te houden , vrijwel alle standaard gedragen maskers bieden dan ook onvoldoende bescherming tegen de kleinste en daarbij schadelijkste deeltjes. Het blijkt dus uitermate belangrijk te zijn te investeren in goede spatbrillen/maskers, goede operatiemaskers en een rookafzuigsysteem van hoge kwaliteit.

 

Hiervoor zijn oplossingen:

Tijdens laparoscopische procedures:

Het ClearFlow smoke-evacuation system van Laprosurge is erop gemaakt om de schadelijkste deeltjes uit de lucht te filteren. Tijdens procedures waarbij monopolaire energie gebruikt wordt kunt u het beste kiezen voor de ClearFlow. Maakt u gebruik van monopolaire of  bipolaire energie, ultrasoon of laser waarbij ook veel vochtige dampen vrijkomen kunt u het beste kiezen voor ClearFlow Ultra.

ClearFlow Ultra

 


Tijdens open procedures:

Hiervoor heeft RP Medical diathermie potloden met rookafzuiging van het fabrikaat Medstar. Deze potloden kunt u gebruiken tijdens  monopolaire elektro-chirurgische procedures. Tijdens het gebruik wordt de ontstane rook cq. damp direct afgevoerd middels het afzuigsysteem dat aan het potlood bevestigd zit. De slang van het afzuigsysteem is licht gebogen bij de aanzet en 360 graden draaibaar, wat zorgt voor optimaal gebruikscomfort.

De diathermie potloden met rookafzuiging van Medstar zijn zeer gebruiksvriendelijk en compatibel met alle rookafzuigsystemen en centrale vacuümsystemen en de meeste standaard elektroden, van 70mm tot 152mm.

 

Overige producten:

Naast bovenstaande producten hebben wij ook uitstekende spatmaskers- en brillen in ons assortiment.

 

Bekijk hieronder het filmpje over het gebruik van ClearFlow:

 Brochures:

ClearFlowtm

Clinical Notes – Surgical Smoke

Kiest u ook voor uw gezondheid en veiligheid tijdens uw werk en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Kim van den Brink (kim@rpmedical.nl) of bezoek ons op het congres van de LVO op 9 en 10 maart in Ede!