Lanacare

Nu exclusief verkrijgbaar bij RP Medical Postoperative Pads van LanaCare.

Jarenlang is er gezocht naar een methode om de doorbloeding in de huid van de borst en de complexe tepelhof voorafgaand aan een borstoperatie te verbeteren om zo het risico op complicaties na een borstoperatie te verminderen. Verschillende systemen om warmte te leveren, zoals elektrische dekens, warm water, vaak zijn ze oncomfortabel voor de patiënt en soms met negatieve effecten zoals brandwonden op de kwetsbare huid van de borst.

De Noorse plastisch chirurg Prof. Georg Panczel en zijn team hebben het idee gehad om op een heel eenvoudige manier warmte en comfort te leveren voor de patiënt. Hij gebruikt een paar pads van 100% merino wol van het Deense LANACare die de dag voor de operatie op de borst worden geplaatst. Deze pads fungeren als een natuurlijke deken. De pads zijn zeer aangenaam en zacht om aan te raken en verwarmen de borsthuid wat de doorbloeding ten goede komt. Veel patiënten kiezen ervoor om de pads ook na de borstoperatie te blijven gebruiken omdat deze door hen als zeer zacht, warm en comfortabel worden ervaren.

RP Medical is verheugd te kunnen melden dat zij de alleenvertegenwoordiging heeft van dit mooie natuurlijke en duurzame product van LANACare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Georg Panczel
Head of plastic surgery, Aleris Private Hospital Rogaland, Norway
Consultant Stavanger University Hospital , Stavanger, Norway