Instrument Tracking System & Service

Ziekenhuis voorraadketenbeheer «Van de 17,5 miljard aan goederen en diensten die jaarlijks in de zorg wordt ingekocht, kan misschien wel tien procent worden bespaard»
  • Optimale logistiek van instrumenten en verbruiksartikelen.
  • Traceability van instrumenten op OK, CSA en Poliklinieken.
  • Totale controle door slimme software.
  • Besparing door vermijding van «grijp nooit mis» voorraadbeheer.
  • Standaardisatie wordt dynamisch door constante informatiestroom.
  • ITSS voorziet u van correcte managementinformatie.

Download de brochure

ITSS Instrument Track & Trace

Download hier

Vul uw email adres in

Ik ga akkoord met de Privacy Policy en schrijf me in voor de RP Medicalling nieuwsbrief.
Uitschrijven kan op elk gewenst moment.

De passieve RFID Tag en de GS1 code

RFID is de afkorting voor ‘radio- frequency identification’. Het is een technologie die informatie communiceert door middel van radiogolven. De informatie wordt opgeslagen op een elektronische chip (RFID-tag) die verbonden is aan het object en dit op verzoek kan overbrengen naar een RFID-reader die op haar beurt de gegevens overbrengt naar een computer. Een RFID tag bestaat uit een RF-chip en een antenne die de informatie van het object kan opslaan. In het ITSS systeem wordt gebruik gemaakt van passieve tags. Deze bevatten geen interne batterij, maar verkrijgen hun energie op basis van radiosignalen die afkomstig zijn van de RFID-reader. Hierdoor is de RFID tag relatief goedkoop en beter bestand tegen sterilisatie en desinfectie. In juni 2019 heeft de Europese Commissie GS1 aangewezen als uitgevende instantie voor UDI (identificatie medische hulpmiddelen). Het ITSS hanteert de GS1 codes en maakt het daarmee al geschikt voor het wereldwijd geharmoniseerd raamwerk voor de identificatie van medische hulpmiddelen om daarmee de kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en bedrijfsprocessen te verbeteren.

De eindeloze mogelijkheden van RFID

De informatie van het individuele instrument, het complete instrumentennet tot en met de procedurewagen kan gelezen worden FID-tags worden op het individuele instrument aangebracht en dat krijgt daarmee een unieke indentificatie code. Met het Slimme BARCON Software kan het gebruik, sterilisatiescycli, en de locatie van het instrument gevolgd worden. Tevens bestaat er een «Bulkreader» waarmee complete netten gescanned kunnen worden..
Wilt u deze pagina met iemand delen?