HERZOG PRO COMPRESSIEKOUSEN

Werk als een PRO met de compressiekousen van HERZOG Medical!

Mensen die al geruime tijd op de operatiekamer werken kunnen het je vast vertellen, de ontzettende pijn in je voeten, kuiten of benen na een dag lang werken welk haast inherent is aan het werk van een operatieassistent, chirurg, anesthesist etc. Vooral als je lang moet staan bij een ingreep, slaat het ineens toe. Je begint te wiebelen van been naar been. De pijn leidt af! En dat is natuurlijk zorgelijk als je je aandacht er goed bij moet houden.

Aan het eind van zo’n dag zijn de benen opgezet en pijnlijk en ben je blij dat je ze even omhoog kunt leggen.

Wij, van RP Medical, vergelijken werken op een operatiecentrum dan ook dikwijls met topsport! Uit onderzoek is namelijk meer dan eens gebleken dat lang staan een enorme belasting is op het lichaam. Bij langdurig stilstaan (langer dan 1 uur achter elkaar) pompen de beenspieren het bloed niet meer richting het hart. Het blijft grotendeels aanwezig in het onderlichaam wat op den duur kan leiden tot gezwollen enkels en spataderen in de benen. Naast problemen met de doorbloeding hebben werknemers met een staand beroep ook opmerkelijk vaak rugklachten en klachten aan de heupen, knieën en voeten.

De PRO compressiekousen van HERZOG medical bewijzen al jarenlang dienst in onder andere de (top) sport. Sinds RP Medical Herzog Medical vertegenwoordigt op medisch gebied, is de belangstelling voor de compressiekousen voor medewerkers in de zorgsector ontzettend toegenomen. Steeds meer mensen ervaren de prettige werking van de kousen en laat dat nu precies zijn wat wij willen bewerkstelligen: ervoor zorgen dat jij 100% kunt focussen op je werk, zonder pijnklachten!

Hieronder leggen wij de werking van de kousen kort uit:

Optimale afvoer van afvalstoffen

Compressiekousen Herzog - RozeDe PRO compressiekousen leveren een relatief hoge druk en hebben een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie. Ze bieden een compressiewaarde van 28-32mm Hg bij de enkel, analoog drukklasse 2. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd.

  • Gedoseerde compressie
  • Afnemend drukverloop van enkel tot knie
  • Effectief bij kuitklachten, shinsplints, achillespeesproblemen en spataderen
  • Minder vermoeide benen
  • Minder vochtophoping in de benen na een dag staan
  • Minder last van stijve kuiten

Preventief & Helend

Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de kousen preventief en helpen bij de genezing. De kousen verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

Verkrijgbaar in meerdere kleuren. (zwart, wit, neongroen, neongeel, neonoranje, neonroze, blauw)

Maatwerk: altijd een kous die past bij jouw benen!

Doordat de kousen op 6 verschillende punten op jouw been worden aangemeten, ben je altijd verzekerd van een paar dat past bij jouw benen, immers ieder mens is anders!

Ook voor maten die buiten de reguliere confectie vallen (de wat stevigere kuit of zeer lang been) is het mogelijk om kousen op maat te laten breien.

RP Medical meet de kousen persoonlijk bij je aan, we komen hiervoor gewoon bij je langs op de OK. Indien wenselijk kunnen eventueel geïnteresseerde collega’s dan aansluiten.

 

Een afspraak maken om kousen aan te meten? Neem contact met ons op! info@rpmedical.nl of bel: 06-23232426