Circulair Ondernemen

In de circulaire economie worden producten, onderdelen of grondstoffen zo hoogwaardig mogelijk hergebruikt. Hierdoor blijft hun waarde behouden, of kan er zelfs meerwaarde worden gecreëerd. Dit gebeurt door middel van kringlopen van organische producten en grondstoffen van biologische oorsprong en anorganische producten, materialen en grondstoffen van technische oorsprong. Door deze kringlopen zo kort en zo efficiënt mogelijk te maken, zijn er voor hergebruik minder energie en andere grondstoffen nodig. Het oude, lineaire model van het ‘winnen-maken-gebruiken-weggooien’ van producten is niet langer houdbaar.

 

Bij RP Medical beginnen we aan de bron: mailingen, offertes, facturen en correspondentie gaan bij ons bij voorkeur digitaal. Dat spaart papier en spaart het milieu door vermijden van bezorging per post. Printen doen we uitsluitend op recyclet papier. Bij RP Medical zetten wij in op stringent scheiden van de afvalstromen van plastic, glas, papier en organisch afval.

Als reparatie, revisie of renovatie van het instrumentarium niet meer mogelijk is worden de metalen gesorteerd naar metallurgische samenstelling (instrumentarium, draadmanden etc.) en ingeleverd bij het door ons gecontracteerde recycle bedrijf of geretourneerd aan de fabrikant.

Download hier onze folder "MVO"

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Download hier

Vul uw email adres in

Ik ga akkoord met de Privacy Policy en schrijf me in voor de RP Medicalling nieuwsbrief.
Uitschrijven kan op elk gewenst moment.

Wilt u deze pagina met iemand delen?